Καλωσήρθατε στο blog μας!!!

Φίλοι αναγνώστες, σας καλωσορίζουμε στο blog της γυναικείας ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα από αυτόν τον χώρο θα προσπαθήσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα θέματα σχετικά με την ομάδα μας. Επίσης, θέλουμε και την δική σας συμβολή για περαιτέρω βελτίωση του blog δίνοντάς μας τα δικά σας σχόλια και τις προσωπικές σας απόψεις για οποιοδήποτε μπασκετικό θέμα!!!!

Χρήστος Βαχαρίδης

Χρήστος Βαχαρίδης
Προπονητής

Ρέα Ντόκου (1)

Ρέα Ντόκου (1)
Προηγ.Ομάδα: Νίκη Λευκάδος

Θάλεια Τσακτσίρα (1)

Θάλεια Τσακτσίρα (1)
Προηγ.Ομάδα: ΑΓΣΙ

Μαρία Δαγκλή (2)

Μαρία Δαγκλή      (2)
Προηγ.Ομ.: Α.Ο.Αμπελοκήπων

Λουκία Βούλγαρη (2)

Λουκία Βούλγαρη (2)
Προηγ.Ομάδα: Άρης Θήβας

Σοφία Παπαδιά (2-3)

Σοφία Παπαδιά  (2-3)
Προηγ.Ομάδα: ΑΓΣΙ

Κων/να Καρπόνη (2-3)

Κων/να Καρπόνη (2-3)
Προηγ.Ομάδα: Ηρακλής Θεσ.

Αλεξάνδρα Μπακάκου(2-3)

Αλεξάνδρα Μπακάκου(2-3)
Προηγ.Ομάδα: Φιλαθλητικός

Χριστίνα Τσιάρα (2-3)

Χριστίνα Τσιάρα (2-3)
Προηγ.Ομάδα: ΠΑΟΚ

Λένα Λύτρα (3)

Λένα Λύτρα (3)
Προηγ.Ομάδα: Νίκη Βόλου

Αναστασία Λεοντίου (4)

Αναστασία Λεοντίου (4)
Προηγ.Ομάδα: -

Παναγιώτα Γράψα (4-5)

Παναγιώτα Γράψα (4-5)
Προηγ.Ομάδα: Άρης Χολαργού

Έφη Σακκά (5)

Έφη Σακκά (5)
Προηγ.Ομάδα: Διόνυσος

Βίκυ Βαλάκου (5)

Βίκυ Βαλάκου (5)
Προηγ.Ομάδα: -

Λίτσα Κουντουρά (5)

Λίτσα Κουντουρά (5)
Από το Blogger.
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οι κορασίδες πρωταθλήτριες ΕΣΚΑΒΔΕ 2010-2011!!!!!!

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν!! Η ομάδα μας στην κορυφή της ΕΣΚΑΒΔΕ. Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, επικράτησαν της ομάδας του Πήγασου Αγρινίου με σκορ 51-47 και στέφθηκαν  επάξια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ στην κατηγορία των κορασίδων !!!!. 
Να πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Την προηγούμενη βδομάδα έγιναν τα πρώτα παιχνίδια για την Β΄ Φάση όπου και είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ   84 - 8
ΦΙΜΠΑ ΠΗΓΑΣΟΣ – ΝΙΚΗ Λ.        48 - 39

Έτσι, στη δεύτερη αγωνιστική, για αυτή τη φάση, διεξήχθη μόνο το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα μας και την αντίστοιχη ομάδα του Πήγασου αφού το έτερο παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτηρά  και χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το παιχνίδι που διεξήχθη την Κυριακή στο ουδέτερο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας είχε τον χαρακτήρα του τελικού αφού όποια ομάδα επικρατούσε θα ήταν και η πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Προχωράμε στην ανάλυση των παιχνιδιών:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 84 - 8
Παράσταση για έναν ρόλο ήταν αυτό το παιχνίδι αφού τα κορίτσια έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι ήταν καλύτερες από τις κοπέλες της αντίπαλης ομάδας. Με καλή  περιφερειακή άμυνα ήρθαν πολλά κλεψίματα και με καλό τρέξιμο από την ομάδα μας μπήκαν εύκολα καλάθια όπου άνοιξε από την αρχή η διαφορά. Το παιχνίδι δεν αξίζει περαιτέρω κριτικής αφού το σκορ αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα του αγώνα.
Οι πόντοι για την ομάδα μας :
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Βαχαρίδης, Παπαδόπουλος): Μπάκα 2, Κλείτσα 30, Σταύρου, Τόλη 7, Πασιά, Αθαναηλίδου 5(1), Καλντέμη 6, Παπαδοπούλου 28, Βασιλείου 6

Και πάμε τώρα στην ανάλυση του τελικού:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΙΜΠΑ 51-47
Τελικός με όλη την σημασία της λέξης αυτό το παιχνίδι. Τα είχε ολά. Ένταση, δύναμη, συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς.
Τα κορίτσια ξεκίνησαν το παιχνίδι πολύ δυνατά και προηγήθηκαν στην αρχή με σκορ 7-2. Τότε, η αντίπαλη ομάδα πήρε ταιμ ουτ και έπειτα συνέχισε το παιχνίδι με ζώνη η οποία έδωσε αποτελέσματα για αυτούς αφού το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 10-16 υπέρ τους. Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα του Αγρινίου μπήκε πάλι πιο δυνατά από εμάς και έφτασε να προηγείται 23-12 στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης. Κάπου εκεί οι φωνές από τον παγκο έπιασαν τόπο αφού τα κορίτσια μας έσφιξαν την άμυνά τους και με κάποια κλεψίματα έβαλαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Έτσι στο τέλος του ημιχρόνου, η διαφορά ψαλιδίστηκε από τους 11 στους 4 πόντους όπου το σκορ ήταν 21-25 υπέρ του Πήγασου. 
Μετά την ανάπαυλα, και τις συμβουλές των προπονητών, τα κορίτσια μπήκαν στο γήπεδο για να (ξανα)αποδείξουν αυτό που πραγματικά είναι. Πραγματικές αγωνίστριες φτιαγμένες για τα δύσκολα. Γύρισαν τελείως το ματς και προηγήθηκαν στο σκορ. Από κει και πέρα έγινε μια πραγματική μάχη. Συνεχείς εναλλαγές στο σκορ χωρίς να καταφέρνει καμιά ομάδα να ξεφύγει της άλλης. Το 3ο δεκάλεπτο έληξε 37-34 υπέρ μας. Το ίδιο σκηνικό και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες συνέχως διπλά στο σκορ μέχρι και 3 λεπτά πριν το τέλος. Κάπου εκεί , φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι. Ξεκινώντας πάλι από την άμυνα μπλοκάραμε  την αντίπαλη ομάδα και στην επίθεση με κάποιες καλές προσπάθειες καταφέραμε να προηγηθούμε ,1.30 λεπτό πριν λήξει, με 8 πόντους. Ο Πήγασος έπαιξε το τελευταίο του χαρτί όπου με πρες σε όλο το γήπεδο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά χωρίς όμως κάτι παραπάνω. Η κόρνα της λήξης βρήκε την ομάδα μας να κερδίζει με 51-47 και τα κορίτσια μας αγκαλιασμένα στο κέντρο του γηπέδου. 
Ακολούθησε απονομή του κυπέλλου και τρελό πανηγύρι στα αποδυτήρια και στην επιστροφή!!
Οι πόντοι για την ομάδα μας :
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Βαχαρίδης, Παπαδόπουλος): Μπάκα 5, Κλείτσα 17(1), Σταύρου, Τόλη , Πασιά, Αθαναηλίδου 5(1), Καλντέμη 4, Παπαδοπούλου 14, Βασιλείου 6

Αξίζει, λοιπόν, να δωθούν πολλά συγχαρητήρια σε αυτήν την ομάδα και να πούμε μερικά λόγια. Ξεκίνησαν να δουλεύουν από τα μέσα Αυγούστου όπου για έναν μήνα έκαναν διπλές προπονήσεις σε ανοιχτά γήπεδα. Έδειξαν μεγάλη συνέπεια στις προπονήσεις και απέδειξαν  ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορείς φτάσεις ψηλά!!! Και επειδή η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα του Πήγασου ήταν η περσινή πρωταθλήτρια κορασίδων.
Από εδώ και πέρα, η ομάδα μπαίνει σε δυνατότερους ρυθμούς και τα κορίτσια βάζουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Άλλωστε ο χρόνος κυλάει υπέρ τους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!

Υ/Γ 1. Επειδή τα συγχαρητήρια εκτός από τους παίχτες και τους προπονητές πρέπει να δίνονται και σε κάποιους ανθρώπους που είναι πίσω από αυτόυς, θα ήταν σωστό να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της διοίκησης που είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα αλλά και στους γονείς των παιδιών που έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια!!!

Υ/Γ 2. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πόσο μάλλον όταν έχει επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό για 9 σερί ματς. Μιλάμε για τον κύριο Κώστα Αλεξίου που στους τελευταίους 9 αγώνες που έχει καθήσει στον πάγκο, η ομάδα έχει ισάριθμες νίκες!!! Όπως καταλαβαίνεις Κώστα ετοιμάζεσαι για την επόμενη φάση των κοριτσιών (αλλά και για τους αγώνες της Γυναικείας ομάδας!)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικείο Μπάσκετ

Ελλάδα/Ευρώπη - Νέα

Γυναικείο-Τελευταία Νέα

Επισκέπτες

Αναγνώστες

About Me

Η Φωτό Μου
Pas Giannina Basketball Club
Για οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο εξής mail: pasgianninabc@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ